Bean-to-Bar proeverijtje
Zaterdagmiddag organiseerden we voor de tweede maal met een klein groepje bean-to-bar fans een proeverij. In het gezelschap: gepassioneerde verkopers, zoals wij, makers, en een onafhankelijke blogger.
Een klein groepje dus, voor wie het al lang niet meer een taboe is dat Belgische chocolade niet de top van de wereld is. Op enkele uren tijd kwamen een aantal referenties van over de ganse wereld aan bod:
- Mast Brothers (USA/UK),
- Solstice (USA),
- Manufaktura Czekolady (Polen),
- Castronovo Chocolates (USA),
- Gaillot (Bulgarije),
- Bahen & Co (Australie),
- Magdalena Chocolates (Filipijnen),
- C-Amaro (Italië)
De resultaten waren erg uiteenlopend. Van het controversiële Mast Brothers hadden we meer verwacht; ze konden niet overtuigen. Ook bij Manufaktura Czekolady bleven we wat op onze honger zitten.
De top-drie waar iedereen het over eens was, bestond uit Castranova, C-Amaro en Solstice. Drie maal chocolades met een enorme complexiteit, een smakenpallet dat evolueert tijdens het degusteren en een uitmuntend lange finish.
En wij zijn natuurlijk fier dat twee van deze toppers tot ons assortiment behoren: C-Amaro en Solstice :-)
Comments
0 Comments