Duindoornbes en gekarameliseerde hazelnoot
We hebben een nieuweling in ons assortiment: nummertje 22. Dit nummer herbergt de frisse bitterzure smaak van duindoornbes in combinatie met gekarameliseerde hazelnoten. Het geheel zit in een donkere couverture (59% Ariaga)
Misschien heb je al ooit van duindoornbes gehoord. Het is een oranjegeel besje dat in een struikgewas groeit en heel erg moeilijk te plukken is omwille van de doorns. Om die reden worden ze vaak per tak geoogst, diepgevroren en vervolgens afgeschud; een erg arbeidsintensief proces.
De besjes smaken zuur met een mooie bittere toets. Enkele jaren geleden maakte het ingrediënt opgang omdat sterrenchefs het begonnen te gebruiken in allerhande visgerechten, maar ook in desserts en cocktails. Daarenboven zitten de besjes - als je foodbloggers en diëtisten kan geloven - boordevol vitaminen en mineralen. Sommigen spreken zelfs van een 'superfood'.
Wij onthouden vooral dat de besjes voor het eerst werden gebruikt om de vacht van paarden beter te doen glanzen. En dat we de nieuweling in ons assortiment best wel geslaagd vinden.
Comments
0 Comments