Åkesson’s 45% Milk Chocolate with Fleur de Sel & Coconut Blossom Sugar
Åkesson’s 45% Milk Chocolate with Fleur de Sel & Coconut Blossom Sugar
€4.95

Een erg romige toets die goed samengaat met de Fleur de Sel. De karamel-achtige romige toets is blijkbaar afkomstig van de kokosbloesem. Het sap van deze bloesems wordt ingekookt tot een karamel en vervolgens fijn gemalen.  De glycemische index van deze suikers zou drie keer lager liggen dan die van rietsuiker.

Waarderingen:

  • 2015, Great Taste: GOLD 2 stars
  • 2015, British International Chocolate Awards, Best Flavoured Milk Bar: SILVER
  • 2015, Academy of Chocolate, Best Flavoured Milk Bar: GOLD
  • 2013-14, Academy of Chocolate, Best Flavoured Milk Bar: GOLD
  • 2012, International Chocolate Awards Finalist
  • 2011-12, Academy of Chocolate, Best Flavoured Milk Bar: SILVER
  • The Chocolate Tester 2015: 89,65%
 
Producent: Åkesson’s
Gewicht: 60g
45% cacao
Variëteit:
Herkomst: Bali
Sold
out
Idilio 15nto Idilio Con Leche
Idilio 15nto Idilio Con Leche
€7.50
Deze chocolade wordt door Bernardini in The Chocolate Tester 2015 bestempeld als een echte 'Old School Zwitserse melkchocolade' met een sterk cacao-karakter. Erg romig met een aangenaam mondgevoel. Toetsen van karamel en lichtjes verslavend naar onze mening.
Waarderingen:
  • 2015, International Chocolate Awards: SILVER
  • 2015, Academy of Chocolate: BRONZE
  • The Chocolate Tester, 2015: 93,6%
Producent: Idilio
Gewicht: 80g
42% cacao
Variëteit: Criollo
Herkomst: Venezuela
Morin Tablette Lait Côte d'Ivoire 48%
Morin Tablette Lait Côte d'Ivoire 48%
€5.50
Je wordt verwelkomd door een zalig aroma van broodkriumels. Dit aroma zet zich voort in de smaak. Kruidige toetsen van peperkoek, karamel en hazelnoten voegen zich toe aan het pallet. Op geen enkel moment gaat het zoete overheersen.
Producent: Morin
Gewicht: 100g
48% cacao
Variëteit: Forastero
Herkomst: Ivoorkust
Morin Tablette Lait Pérou Piura 48%
Morin Tablette Lait Pérou Piura 48%
€5.50
Dit is melkchocolade met een mooie aciditeit en zelfs een floraal karakter (lavendel). In de nasmaak vind je toetsen van karamel en mango.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester: 84,1%
Producent: Morin
Gewicht: 100g
48% cacao
Variëteit: Forastero
Herkomst: Peru
Orignal Beans Esmeraldas Milk with fleur de sel 42% Ecuador
Orignal Beans Esmeraldas Milk with fleur de sel 42% Ecuador
€3.95
De Esmeraldas provincie van Ecuador is niet alleen bij de makers van Hoja Verde in trek; Original Beans maakt er deze mooie melkchocolade van. Deze melkchocolade met toegevoegde Fleur de Sel is vooral intens in de nasmaak: toetsen van karamel en warme melk met honing en een vleugje pinda.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester, 2015: 86,80
Producent: Original Beans
Gewicht: 70g
42% cacao
Variëteit: Forastero Arriba
Herkomst: Ecuador
Valrhona Andoa Lactée 39%
Valrhona Andoa Lactée 39%
€7.00
Dit is een zeer romige melkchocolade, waar je meteen voor valt. De intense cacaosmaak met een lichte aciditeit in de finish maken van dit product een echte coup-de-coeur van ons melkchocoladegamma.
Omdat we Valrhona als huismerk hebben verpakken we de zogenaamde 'fèves' in zakjes van 150g. Dat geeft de beste prijs-kwaliteit verhouding. Graag gedaan ;-)
Producent:  Valrhona
Gewicht: 150g
39% cacao
Variëteit: 
Herkomst: Peru
Reen's
choice
;-)
Valrhona Dulcey 32%
Valrhona Dulcey 32%
€7.00

Dulcey is chocolade die blond is van kleur en mooie toetsen van gekarameliseerde melk heeft. Tijdens het verwerken doet het heerlijke aroma denken aan zandkoekjes en babbelutte. 

De blonde Dulcey variëteit is chocolade met een verhaal... Op een dag vergat chef Frederic Bau, van L'Ecole du Grand Chocolat, de witte chocolade van de bain-marie te nemen. De volgende ochtend werd zijn aandacht getrokken door het heerlijke aroma dat doet denken aan zandkoekjes en babbelutte. De chocolade was blond geworden van kleur en had plots mooie toetsen van gekarameliseerde melk.

Het heeft nog 8 jaar (!) geduurd om deze chocolade op punt te stellen. Het resultaat mag er zijn: een blonde chocolade die in Lyon de Le Grand Prix de l'Innovation (SIRHA) haalde en lezersprijs van het prestigieuze vakblad La Toque.

Omdat we Valrhona als huismerk hebben verpakken we de zogenaamde 'fèves' in zakjes van 150g. Dat geeft de beste prijs-kwaliteit verhouding. Graag gedaan ;-)
Waarderingen:
  • 2015, The Chocolate Tester: 91,30%
Producent: Valrhona
Gewicht: 150g
32% cacaoboter
Variëteit: 
Herkomst: 
Valrhona Waina 35%
Valrhona Waina 35%
€7.00
Dit is een uitzonderlijk smaakvolle witte chocolade. Deze chocolade heeft door het exclusieve gebruik van blonde rietsuiker een lichtbeige kleur. In de mond komen de intense smaken van verse melk met nuances van room vrij, die vervolgens evenwichtig gecombineerd worden met de smaak van Bourbon-vanille.
Omdat we Valrhona als huismerk hebben verpakken we de zogenaamde 'fèves' in zakjes van 150g. Dat geeft de beste prijs-kwaliteit verhouding. Graag gedaan ;-)
Producent: Valrhona
Gewicht: 150g
35% cacaoboter
Variëteit: 
Herkomst: Peru
Sold
out
Z. Hoja Verde Sixpack 50% 58% 66% 72%80% en 100%
Z. Hoja Verde Sixpack 50% 58% 66% 72%80% en 100%
€18.90
Doe eens iemand een sixpack cadeau! Deze krachtpatser is een verticale vlucht doorheen de verschillende chocolades van Hoja Verde, die allemaal afkomstig zijn van bonen uit de Esmeraldas provincie.
Producent: Hoja Verde
Gewicht: 50g
% cacao
Variëteit: Nacional
Herkomst: Ecuador