Mario Vandeneede voorstellen, moet dat nog? Hij reisde op zijn negentiende voor vrijwilligerswerk naar Ecuador. De liefde voor de cacao hield hem vervolgens jarenlang in Zuid-Amerika. In Ecuador gaf hij les aan de universiteit, onderhield hij zijn eigen cacaoplantage en was hij chocolatier bij verschillende hotels. Lieve Blancquart reisde speciaal voor Mario naar Ecuador, voor een reportage in de VRT-reeks Made in Belgium.
Chocolatoa Costa Rica 75% Nahua Plantations Maleku Tribe

€4.50 |
Diepe chocoladetoetsen en geroosterd brood. Vervolgens
kaneel, kruidnagel, framboos, braambes en limoen in de nasmaak.
Waarderingen:
- 2016, International Chocolate Awards, Micro-batch, Plain/origin chocolate bars: BRONZE
Producent: Chocolatoa |
Gewicht: 40g |
75% cacao |
Variëteit: Trinitario |
Herkomst: Costa Rica |
Sold
out
out
Chocolatoa India 70% Idukki Hills GoGround

€5.00 |
Krachtig vanaf de eerste aanzet. Een fris mondgevoel met veel aciditeit en kruiden (toetsen van steranijs en zwarte peper) zorgen voor een extra lange finish.
Producent: Chocolatoa |
Gewicht: 45g |
70% cacao |
Variëteit: |
Herkomst: Indië |
Chocolatoa Madagascar 80% Sambirano Valley

€5.00 |
Een forse aanzet met een subtiele aciditeit. Fruitige toetsen van bergamot , yuzu en kalamansi overheersen in de nasmaak.
Producent: Chocolatoa |
Gewicht: 45g |
80% cacao |
Variëteit: Criollo-familie |
Herkomst: Madagascar |
Chocolatoa Tanzania 80% Kokoa Kamili Organic

€5.00 |
Verrassend zoet voor een 80% chocolade. Na een fruitige aanzet (kers, zwarte bes, blauwe bes) komt er een aangename ondertoon naar voor die aan honing en geroosterd brood doet denken. Het is vooral die tweede indruk die zich doorzet in een lange lange finish.
Producent: Chocolatoa |
Gewicht: 45g |
80% cacao |
Variëteit: Trinitario |
Herkomst: Tanzania |