Zoeken Account
Aanmelden of Registreren

Chocolatier Reen

  • Chocolade
  • Macarons
  • ZUUTe Feesten!
  • Bean-to-Bar
    • Producent

      • Chocolatoa
      • Legast
      • Mi Joya
      • Mike & Becky
      • ZoTo

      Cacao Percentage

      • 0-50%
      • 50-70%
      • 70-90%
      • 90-100%

      Land

      • Belize
      • Congo
      • Costa Rica
      • Cuba
      • Dominicaanse Republiek
      • Ecuador
      • Honduras
      • Madagascar
      • Peru
      • Sao Tome
      • Trinidad
      • Venezuela
  • Workshops!
  • Over Reen
  • Contact
  • Blog
  • Pers&Co
Winkelmandje (0)
Recent toegevoegd
0 Items TOTAAL €0.00
Naar de kassa

Het item dat je juist hebt toegevoegd is niet beschikbaar. Kies een ander product of variatie alstublieft.

RECENT TOEGEVOEGD

0 Items

TOTAAL €0.00

Naar de kassa

Het item dat je juist hebt toegevoegd is niet beschikbaar. Kies een ander product of variatie alstublieft.

  • Chocolade
  • Macarons
  • ZUUTe Feesten!
  • Bean-to-Bar
    • Producent
      • Chocolatoa
      • Legast
      • Mi Joya
      • Mike & Becky
      • ZoTo
    • Cacao Percentage
      • 0-50%
      • 50-70%
      • 70-90%
      • 90-100%
    • Land
      • Belize
      • Congo
      • Costa Rica
      • Cuba
      • Dominicaanse Republiek
      • Ecuador
      • Honduras
      • Madagascar
      • Peru
      • Sao Tome
      • Trinidad
      • Venezuela
  • Workshops!
  • Over Reen
  • Contact
  • Blog
  • Pers&Co
  • Home
  • Single Origine
  • Claudio Corallo

In 1819 werden de eerste cacaoplanten van Brazilië naar São Tomé en Príncipe gebracht, een toenmalig succesvolle regio voor cacaoverbouwing. Daarna ging het achteruit voor de regio. In 1997 kocht de Italiaan Claudio Corallo 120 hectaren cacaoplantage, initieel om cacao te verhandelen, en vervolgens om zelf rechtstreeks chocolade te maken en zo de cacao beter te begrijpen.

De forastero bomen zijn rechtstreekse afstammelingen van de Braziliaanse originele bomen. De filosofie van Corallo is vergelijkbaar met de zorg van een wijnbouwer voor zijn wijngaard: elke stap in het proces is belangrijk.

Door continu te experimenteren heeft hij het ideale fermentatie- en roosterproces ontwikkeld. Ook het scheiden van de cacaokernen en schilfers (zogenaamde ‘nibs’) gebeurt volledig met de hand.

Het resultaat is verbluffend: ongewone, extravagante bean-to-bar chocolade van de hoogste kwaliteit.



  • Home
  • Single Origine
  • Claudio Corallo

Openingsuren

Voor onze winkel in Meerbeek:
Woensdag tot zaterdag van 10u tot 18u.

Powered by Shopify

Info

  • Hoe online bestellen?
  • Bedrijfsgeschenken

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Laat je emailadres achter: