Claudio Corallo 100% Puro Cacau
Claudio Corallo 100% Puro Cacau
€8.00
Een uitgesproken roosterprofiel. De chocolade smelt plots weg, en dat zorgt voor een bijzondere textuur. Voor een 100% chocolade heeft deze een erg toegankelijke smaak. Je proeft duidelijk de fermentatie met toetsen van avocado en noten.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester, 2015: 81,80%
Producent: Claudio Corallo
Gewicht: 50g
100% cacao
Variëteit: Forastero
Herkomst: Sao Tome
Claudio Corallo 3 Loucuras de Cafés com Chocolate
Claudio Corallo 3 Loucuras de Cafés com Chocolate
€17.20
Geroosterde koffiebonen omhuld met 55% chocolade (3 zakjes met een andere varïeteit).

Claudio Corallo werkt al 4 decennia met cacao en koffie en in dit doosje komen die expertises allebei tot uiting. De drie variëteiten van Arabica bonen die op de Nova Moca verbouwd worden zijn hier omhuld met 55% chocolade.
Afkomstig van dezelfde plantage, en omhuld met de dezelfde chocolade en op dezelfde manier geroosterd. Toch zal je een apart smaakprofiel ontdekken voor elke soort.
Producent: Claudio Corallo
Gewicht: 160g
55% cacao
Variëteit:
Herkomst: Sao Tome
Claudio Corallo Soft 73,5% Com Nibs de Cacau
Claudio Corallo Soft 73,5% Com Nibs de Cacau
€8.00
De term ‘soft’ verwijst hier naar het contrast tussen de chocolade en de toegevoegde schilfers (‘nibs’). Zoals andere tabletten met toegevoegde nibs zorgt dit voor een extra toets van noten en hout. Hier vinden we ook rode bes, kruidnagel en vanille terug.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester, 2015: 90,75%
Producent: Claudio Corallo
Gewicht: 50g
73.5% cacao
Variëteit: Forastero
Herkomst: Sao Tome