Pump Street Bakery 60% Rye Crumb, Milk & Sea Salt
Pump Street Bakery 60% Rye Crumb, Milk & Sea Salt
€7.00
Opnieuw een prijzenbeest in het internationale chocoladewereldje; deze smaakbom van rogge en zeezout in balans gebracht met een melkchocolade met 60% cacaomassa. De romige toetsen van melk gaan mooi samen met de noot-achtige en licht-zurige roggekruimels.

Waarderingen:
  • 2015, Academy of Chocolate - Best Flavoured Milk Chocolate Bar: GOLD
  • 2015, Great Taste Awards: GOLD 2 stars
    Producent: Pump Street Bakery
    Gewicht: 70g
    60% cacao
    Variëteit: Forastero Arriba
    Herkomst: Ecuador
    Pump Street Bakery Ecuador 100%
    Pump Street Bakery Ecuador 100%
    €7.00
    Gemaakt van cacaobonen die afkomstig zijn van het erfgoed Samuel von Rutte's Hacienda Limon boerderij nabij de Guantupi rivier in Ecuador. Zonder toegevoegde suiker komt de geur en de smaak van het terroir extra naar voor.

    Producent: Pump Street Bakery
    Gewicht: 70g
    100% cacao
    Variëteit: Forastero Arriba
    Herkomst: Ecuador
    Sold
    out
    Pump Street Bakery Honduras Bread & Butter 58%
    Pump Street Bakery Honduras Bread & Butter 58%
    €7.00
    Een mooie aanvulling op het ‘bakkerij-gamma’ van Pump Street Bakery: deze romige chocolade met toetsen van karamel versmelt zich met een moutige smaak en doet denken aan geroosterd brood met boter. Niet toevallig, want hier werden naast melkpoeder ook kruimels van (tarwe)brood aan toegevoegd.
    Waarderingen:
    • 2016 International Chocolate Awards - Milk Chocolate With Inclusions- British Gold
    • Academy of Chocolate 2016 - Best Flavoured Milk Chocolate Bar- Silver
    Producent: Pump Street Bakery
    Gewicht: 70g
    58% cacao
    Variëteit:
    Herkomst: Honduras
    Sold
    out
    Pump Street Bakery Jamaica 75%
    Pump Street Bakery Jamaica 75%
    €7.00
    Een verbluffende chocolade uit Jamaica.  De geur die je tegemoet komt bij het openen van de verpakking is erg fruitig en aangenaam.
    Een heldere kleur en een fris mondgevoel met in het begin toetsen van framboos en zwarte bes. Wanneer de chocolade verder smelt komen er rijkere toetsen van honing en rum vrij. Erg toepasselijk voor dit eiland.
     
    Producent: Pump Street Bakery
    Gewicht: 70g
    75% cacao
    Variëteit:  Trinitario
    Herkomst: Jamaica
    Pump Street Bakery Jamaica 90% LIMITED EDITION
    Pump Street Bakery Jamaica 90% LIMITED EDITION
    €7.00
    De 90% limited edition grote broer van de  verbluffende chocolade uit Jamaica.  De geur die je tegemoet komt bij het openen van de verpakking is even fruitig en aangenaam.
    Een donkere kleur en een fris mondgevoel met in het begin toetsen van banaan. Wanneer de chocolade verder smelt komen er rijkere toetsen van rum vrij. Erg toepasselijk voor dit eiland.
     
    Producent: Pump Street Bakery
    Gewicht: 70g
    90% cacao
    Variëteit:  Trinitario
    Herkomst: Jamaica
    Pump Street Bakery Jamaica Milk 56% & Coffee
    Pump Street Bakery Jamaica Milk 56% & Coffee
    €7.00
    Deze verbluffend lekkere chocolade uit Jamaica wordt hier verrijkt met de uitmuntende koffie van Raja Batak ten noorden van het Indonesische eiland Sumatra. En een wolkje melk.
     
    Producent: Pump Street Bakery
    Gewicht: 70g
    56% cacao
    Variëteit:  Trinitario
    Herkomst: Jamaica
    Sold
    out
    Pump Street Bakery Madagascar 74% Criollo Akesson's Organic Estate 2015
    Pump Street Bakery Madagascar 74% Criollo Akesson's Organic Estate 2015
    €7.00
    Dit is een absolute special edition van de zeldzame Criollo boon afkomstig van Akesson's Organic Estate in Madagascar. Een lichtgekleurde chocolade met een rozige schijn zorgt voor een romige aanzet. Vervolgens wordt je verrast door een frisse smaken die typisch zijn voor Madagascar: rood fruit (framboos), een beetje citrus en groene toetsen (gras).
    Waarderingen:
    • 2015, International Chocolate Awards - Micro Batch Single Origin Milk Chocolate - World Bronze
    • 2015, International Chocolate Awards - Micro Batch Single Origin Milk Chocolate - European Silver
    • 2015, Academy of Chocolate - Best Dark Chocolate Bean-To-Bar under 80% - Silver
    • 2015, Great Taste Awards - 3 Gold Stars
      Producent: Pump Street Bakery
      Gewicht: 70g
      72% cacao
      Variëteit: Criollo
      Herkomst: Madagascar
      Pump Street Bakery Madagascar White 44%
      Pump Street Bakery Madagascar White 44%
      €7.00
      Een absolute top witte chocolade. Romige witte chocolade met toetsen van vanille en fruitige citrus van het terroir van Madagascar. Net zoals de 74% variëteit zijn de bonen afkomstig van plantages van Bertil Akesson uit de Sambirano-vallei.
      Waarderingen:
        Producent: Pump Street Bakery
        Gewicht: 70g
        44% cacaoboter
        Variëteit: 
        Herkomst: Madagascar
        Pump Street Bakery Sourdough & Sea Salt 66%
        Pump Street Bakery Sourdough & Sea Salt 66%
        €7.00
        Zuurdesem en zeezout?! Toch wel. Door zeezout en kruimels van zuurdesembrood toe te voegen aan hun chocolade verkrijgen ze een festival van smaak en textuur. "Most loved" is het etiket dat ze hierop kleven… een beetje zoals een coup-de-coeur in een wijnbeoordeling.

        Waarderingen:
        • 2015, International Chocolate Awards - World: SILVER
        • 2015, International Chocolate Awards - British: SILVER
        • 2015, Academy of Chocolate - Best Flavoured Dark Chocolate Bar: BRONZE
        • 2015, Great Taste Awards: GOLD 1 star
        • The Chocolate Tester, 2015: 93,2%
        Producent: Pump Street Bakery
        Gewicht: 70g
        66% cacao
        Variëteit: Forastero Arriba
        Herkomst: Ecuador