Reen's
choice
;-)
Amma Theobroma grandiflorum 80%
Amma Theobroma grandiflorum 80%
€6.95
Erg speciaal, deze chocolade, want het is niet echt chocolade. De Theobroma Grandiflorum is familie van de Theobroma Cacao. Deze chocolade is gemaakt van de Grandiflorum zaden en rietsuiker. In Brazilë maken ze er confituur, ijs en sap van. De kleur is licht en de textuur is heel zacht, alsof je een tablet giaduja chocolade in je handen hebt. 
In de mond vind je een petrolium-toets die doet denken aan Riesling wijn. De licht bittere aanzet gaat snel over in smaken van peer en banaan. Een hele aangename 'niet-chocolade'.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester 2015: 82,5%
Producent: Amma
Gewicht: 80g
75% cacao
Variëteit: Theobroma Grandiflorum
Herkomst: Brazilië
Reen's
choice
;-)
C-Amaro Ecuador 100%
C-Amaro Ecuador 100%
€8.95

Okee, een 100% chocolade is stevig, maar deze absolute topchocolade bewijst dat 100% niet bitter moet zijn. Dankzij het fijne roosterproces blijven de florale toetsen en noot-achtige toetsen overheersen. Een enorm lange nasmaak met toetsen van geroosterd brood en kandijsuiker.

Doosje van 12 afzonderlijk verpakte mignonettes.

Waarderingen:
  • The Chocolate Tester 2015: 94,50%
Producent: C-Amaro
Gewicht: 60g
100% cacao
Variëteit:
Herkomst: Ecuador
Reen's
choice
;-)
Chocolatoa Costa Rica 75% Nahua Plantations Maleku Tribe
Chocolatoa Costa Rica 75% Nahua Plantations Maleku Tribe
€3.95
Diepe chocoladetoetsen en geroosterd brood. Vervolgens  kaneel, kruidnagel, framboos, braambes en limoen in de nasmaak.
Waarderingen:
  • 2016, International Chocolate Awards, Micro-batch, Plain/origin chocolate bars: BRONZE
Producent: Chocolatoa
Gewicht: 40g
75% cacao
Variëteit: Trinitario
Herkomst: Costa Rica
Reen's
choice
;-)
Claudio Corallo Chocolate Pimenta & Flor De Sal
Claudio Corallo Chocolate Pimenta & Flor De Sal
€16.50
Een feest van smaken en aromas! De fleur de sel is onmiddellijk aanwezig in de aanzet en versterkt de smaken van de chocolade. Vervolgens komen de toetsen van de peper naar boven die de aardse tonen van de chocolade benadrukken.
Volgens Corallo zelf zou dit de beste chocolade zijn om te combineren met rode wijn.
Producent: Claudio Corallo
Gewicht: 160g
70% cacao
Variëteit: Forastero
Herkomst: Sao Tome
Reen's
choice
;-)
Hoja Verde 58% Esmeraldas Quinoa
Hoja Verde 58% Esmeraldas Quinoa
€3.50
De chocolade is eerder fruitig van smaak met toetsen van kaneel en een beetje mout. De quinoa zorgt voor een fijne crunch, vergelijkbaar met gepofte rijst - maar dan net ietsje meer geroosterd.
Producent: Hoja Verde
Gewicht: 50g
58% cacao
Variëteit: Nacional
Herkomst: Ecuador
Reen's
choice
;-)
Mi Joya Cuba Baracoa 72%
Mi Joya Cuba Baracoa 72%
€6.50
Opgepast: omwille van de geldende exportbeperkingen voor producten die afkomstig zijn uit Cuba is het ons verboden om deze producten te verzenden. Deze kunnen enkel in de winkel verkregen worden.
De Baracoa regio bevindt zich in het zuidwesten van Cuba. Men teelt er een zeldzame inheemse variëteit van de trinitario-boon. Heel fris-bitter in de aanzet met intense smaken en aangename zuren van gedroogd fruit. Een licht-geturfde finish, zonder het geheel uit balans te halen.  Net zoals andere Cuba-chocolades een mooie tablet om te combineren met een licht-geturfde whisky.
Producent: Mi Joya
Gewicht: 75g
72% cacao
Variëteit: Trinitario
Herkomst: Cuba
Reen's
choice
;-)
Morin Tablette Noir Cuba 70%
Morin Tablette Noir Cuba 70%
€5.50
Opgepast: omwille van de geldende exportbeperkingen voor producten die afkomstig zijn uit Cuba is het ons verboden om deze producten te verzenden. Deze kunnen enkel in de winkel verkregen worden.
Chocolade met een ontegensprekelijk Cubaans karakter. Heel fris-bitter in de aanzet met intense smaken van tabak, leder en humus. Volgens ons is dit dè ideale chocolade om te combineren met een licht-geturfde whisky.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester, 2015: 82%
Producent: Morin
Gewicht: 100g
70% cacao
Variëteit:
Herkomst: Cuba
Reen's
choice
;-)
Orignal Beans Beni Wild Harvest 66% Bolivia
Orignal Beans Beni Wild Harvest 66% Bolivia
€4.95
Mild-bitter in  de aanzet en mooi gebalanceerd. Een romig en vol mondgevoel. De smaken die overheersen zijn wit fruit (peer) en vanille. De aciditeit die op het einde blijft hangen is best vergelijkbaar met de afdronk van een kopje espresso-koffie.
Waarderingen:
  • 2011, Academy of Chocolate- Best Dark Bar – Bean to Bar Sub-Category: SILVER
  • The Chocolate Tester, 2015: 93,3%
Producent: Original Beans
Gewicht: 70g
66% cacao
Variëteit:
Herkomst: Bolivië
Reen's
choice
;-)
Pump Street Bakery Madagascar 74% Criollo Akesson's Organic Estate 2015
Pump Street Bakery Madagascar 74% Criollo Akesson's Organic Estate 2015
€8.80
Dit is een absolute special edition van de zeldzame Criollo boon afkomstig van Akesson's Organic Estate in Madagascar. Een lichtgekleurde chocolade met een rozige schijn zorgt voor een romige aanzet. Vervolgens wordt je verrast door een frisse smaken die typisch zijn voor Madagascar: rood fruit (framboos), een beetje citrus en groene toetsen (gras).
Waarderingen:
  • 2015, International Chocolate Awards - Micro Batch Single Origin Milk Chocolate - World Bronze
  • 2015, International Chocolate Awards - Micro Batch Single Origin Milk Chocolate - European Silver
  • 2015, Academy of Chocolate - Best Dark Chocolate Bean-To-Bar under 80% - Silver
  • 2015, Great Taste Awards - 3 Gold Stars
    Producent: Pump Street Bakery
    Gewicht: 70g
    72% cacao
    Variëteit: Criollo
    Herkomst: Madagascar
    Reen's
    choice
    ;-)
    The Grenada Chocolate Company Nib-a-licious 60% met cacaonibs
    The Grenada Chocolate Company Nib-a-licious 60% met cacaonibs
    €4.00
    Erg knapperige chocolade, en dit wordt nog versterkt door de stukjes cacao die werden toegevoegd. Het geheel proeft fris en kruidig met een hint van nootmuskaat.

    Waarderingen:
    • 2013, Academy of Chocolate - Best Flavoured Dark Chocolate Bar: SILVER
    • The Chocolate Tester, 2015: 84,83%
    Producent: The Grenada Chocolate Company
    Gewicht: 85g
    60% cacao
    Variëteit: Trinitario
    Herkomst: Grenada
    Reen's
    choice
    ;-)
    Tobago Estate Chocolate 70% 50g
    Tobago Estate Chocolate 70% 50g
    €6.81
    Erg verfijnde single origine chocolade uit Tobago. Toetsen van zwarte bes en cassonadesuiker. In de finish gebrande toetsen en een hint van tabak.
    Waarderingen:
    • 2014, Great Taste Awards: 3 STARS
    • The Chocolate Tester, 2015: 80%
    Producent: Tobago Estate
    Gewicht: 50g
    70% cacao
    Variëteit: Trinitario
    Herkomst: Tobago
    Reen's
    choice
    ;-)
    Valrhona Dulcey 32%
    Valrhona Dulcey 32%
    €7.00

    Dulcey is chocolade die blond is van kleur en mooie toetsen van gekarameliseerde melk heeft. Tijdens het verwerken doet het heerlijke aroma denken aan zandkoekjes en babbelutte. 

    De blonde Dulcey variëteit is chocolade met een verhaal... Op een dag vergat chef Frederic Bau, van L'Ecole du Grand Chocolat, de witte chocolade van de bain-marie te nemen. De volgende ochtend werd zijn aandacht getrokken door het heerlijke aroma dat doet denken aan zandkoekjes en babbelutte. De chocolade was blond geworden van kleur en had plots mooie toetsen van gekarameliseerde melk.

    Het heeft nog 8 jaar (!) geduurd om deze chocolade op punt te stellen. Het resultaat mag er zijn: een blonde chocolade die in Lyon de Le Grand Prix de l'Innovation (SIRHA) haalde en lezersprijs van het prestigieuze vakblad La Toque.

    Omdat we Valrhona als huismerk hebben verpakken we de zogenaamde 'fèves' in zakjes van 150g. Dat geeft de beste prijs-kwaliteit verhouding. Graag gedaan ;-)
    Waarderingen:
    • 2015, The Chocolate Tester: 91,30%
    Producent: Valrhona
    Gewicht: 150g
    32% cacaoboter
    Variëteit: 
    Herkomst: