Åkesson’s 75% Criollo Cocoa
Åkesson’s 75% Criollo Cocoa
€4.95
Naast de meer dan 300 ton Trinitario die wordt geteeld op de Ambolikapiky plantage, wordt er jaarlijks 2 ton Criollo geteeld.

Deze chocolade is aangenaam fruitig en rond. Smelt mooi in de mond en laat mooi de smaken naar voor komen die typisch zijn voor het terroir van Madagascar: citrus en rood fruit.

Waarderingen:
  • 2015, Great Taste: GOLD 3 stars – selected in the top 50 Best Foods
  • 2015, Academy of Chocolate: GOLDEN BEAN, Best Dark Bar: GOLD
  • 2014, Great Taste: GOLD 1star
  • 2013-14, Academy of Chocolate: Best Dark Bar: SILVER
  • 2011-12, Academy of Chocolate: Best Dark Bar: SILVER
  • The chocolate Tester 2015: 88,70%
Producent: Åkesson’s
Gewicht: 60g
75% cacao
Variëteit: Criollo
Herkomst: Madagascar
Åkesson’s 75% Trinitario Cocoa & "Wild" Voatsiperifery pepper
Åkesson’s 75% Trinitario Cocoa & "Wild" Voatsiperifery pepper
€4.95

In deze tablet wordt de chocolade van Trinitario boon uit Madagascar gecombineerd met de inheemse Voatsiperifery staartpeper. Het expressieve aroma van de chocolade met toetsen van citrus en rood fruit, wordt hier gebalanceerd met de aardse en intens florale frisheid van de staartpeper.

Waarderingen:

  • 2015, Great Taste: GOLD 3 stars
  • 2015, International Chocolate Awards: GOLD
  • 2015, Academy of Chocolate, Best Flavoured Bar: GOLD
  • 2014, International Chocolate Awards European: GOLD
  • 2013-14, Academy of Chocolate, Best Flavoured Bar: GOLD
  • 2012, International Chocolate Awards, Best Organic Bar: GOLD
  • 2012, international Chocolate Awards, Best Flavoured Bar: SILVER
  • The Chocolate Tester 2015: 92,15%
Producent: Åkesson’s
Gewicht: 60g
75% cacao
Variëteit: Trinitario
Herkomst: Madagascar
Åkesson’s 75% Trinitario Cocoa & Pink Pepper
Åkesson’s 75% Trinitario Cocoa & Pink Pepper
€4.95

Het parfum van roze peper gaat mooi samen met de toetsen van rood fruit die afkomstig zijn van de chocolade.

Waarderingen:

  • 2015, Great Taste: GOLD 3 stars
  • 2015, Academy of Chocolate, Best Flavoured Bar: GOLD
  • 2015, British International Chocolate Awards: SILVER
  • 2013-14, Academy of Chocolate, Best Flavoured Bar: SILVER
  • The Chocolate Tester: 84,75%
Producent: Åkesson’s
Gewicht: 60g
75% cacao
Variëteit: Trinitario
Herkomst: Madagascar
Amma 75%
Amma 75%
€6.95

Een aangename evenwichtige chocolade met een rond mondgevoel. Toetsen van pruim en walnoten blijven lang hangen.

Waarderingen:

  • The Chocolate Tester 2015: 80,50%
Producent: Amma
Gewicht: 80g
75% cacao
Variëteit: Forastero
Herkomst: Brazilië
Reen's
choice
;-)
Amma Theobroma grandiflorum 80%
Amma Theobroma grandiflorum 80%
€6.95
Erg speciaal, deze chocolade, want het is niet echt chocolade. De Theobroma Grandiflorum is familie van de Theobroma Cacao. Deze chocolade is gemaakt van de Grandiflorum zaden en rietsuiker. In Brazilë maken ze er confituur, ijs en sap van. De kleur is licht en de textuur is heel zacht, alsof je een tablet giaduja chocolade in je handen hebt. 
In de mond vind je een petrolium-toets die doet denken aan Riesling wijn. De licht bittere aanzet gaat snel over in smaken van peer en banaan. Een hele aangename 'niet-chocolade'.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester 2015: 82,5%
Producent: Amma
Gewicht: 80g
75% cacao
Variëteit: Theobroma Grandiflorum
Herkomst: Brazilië
C-Amaro Cuba 75%
C-Amaro Cuba 75%
€8.95

Opgepast: omwille van de geldende exportbeperkingen voor producten die afkomstig zijn uit Cuba is het ons verboden om deze producten te verzenden. Deze kunnen enkel in de winkel verkregen worden.

Verrassend zachte chocolade, ondanks de 75% cacaomassa. Hier vind je heel veel aroma's in terug, die tegelijk fris en rokerig zijn. Zowel smaken van citrus toetsen als tabak en pruimen.

Doosje van 12 afzonderlijk verpakte mignonettes.

Waarderingen:
  • The Chocolate Tester 2015: 83,60% 
Producent: C-Amaro
Gewicht: 60g
75% cacao
Variëteit:
Herkomst: Cuba
C-Amaro Rep. Dominicana 72%
C-Amaro Rep. Dominicana 72%
€8.95
Heel subtiele bittere toetsen. We vinden er smaken van kersen en kruiden in terug. In de nasmaak licht geturfd.
Doosje van 12 afzonderlijk verpakte mignonettes.
Waarderingen:
  • Taste Florence 2015: Goud.
  • The Chocolate tester 2015: 86,7%
Producent: C-Amaro
Gewicht: 60g
72% cacao
Variëteit: Trinitario
Herkomst: Dominicaanse Republiek
C-Amaro Sao Tome 78%
C-Amaro Sao Tome 78%
€8.95
Aangenaam bitter en verrassende aciditeit. Tonen van champignons, vijgen, vanille en groene olijven.
Doosje van 12 afzonderlijk verpakte mignonettes.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester 2015: 84,3%
Producent: C-Amaro
Gewicht: 60g
78% cacao
Variëteit: Forastero
Herkomst: Sao Tome
C-Amaro Trinidad 70%
C-Amaro Trinidad 70%
€8.95
Donkere chocolade met een aangename smelting. Bitter, maar met mooie tonen van amandelen en avocado.
Doosje van 12 afzonderlijk verpakte mignonettes.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester 2015: 90,6%
Producent: C-Amaro
Gewicht: 60g
70% cacao
Variëteit:
Herkomst: Trinidad
C-Amaro Venezuela 80%
C-Amaro Venezuela 80%
€8.95
Verrassend zacht voor een 80% chocolade! Lichte aciditeit met kruiden en fruit.
Doosje van 12 afzonderlijk verpakte mignonettes.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester 2015: 74,7%
Producent: C-Amaro
Gewicht: 60g
80% cacao
Variëteit:
Herkomst: Venezuela
Sold
out
Cacao-Hunters Arauca 70 %
Cacao-Hunters Arauca 70 %
€6.95
Chocolade met fruitige acitditeit, die erg mild smaakt. Frisse smaken van cacao, citrus en gebrande koffie.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester 2015: 83,7%
Producent: Cacao-Hunters
Gewicht: 56g
70% cacao
Variëteit:
Herkomst: Colombia
Sold
out
Cacao-Hunters Tumaco 70 %
Cacao-Hunters Tumaco 70 %
€6.95
Een milde smaak met bijna geen aciditeit. Smelt snel in de mond en is kruidig in de nasmaak.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester: 80,3%
Producent: Cacao-Hunters
Gewicht: 56g
70% cacao
Variëteit:
Herkomst: Colombia
Sold
out
Cacaosuyo Lakuna
Cacaosuyo Lakuna
€8.00
Krachtig, maar tegelijk ook mild; bitter, maar nog steeds met zoete honing-achtige toetsen. in de nasmaak mooie kruidige toetsen van zwarte peper. Smelt heel langzaam.
Deze chocolade komt duidelijk forser uit de hoek als de Piura Select, zonder aan elegantie in te boeten.
Waarderingen:
  • 2014, International Chocolate Awards: Silver
  • The Chocolate Tester, 2015: 83,7%
Producent: Cacaosuyo
Gewicht: 70g
70% cacao
Variëteit:
Herkomst: Peru
Sold
out
Cacaosuyo Piura Select
Cacaosuyo Piura Select
€8.00
Licht van kleur en erg weinig bitter toetsen voor 70% chocolade. Zowel de textuur als de smaak zijn verrassend. Een licht korrelige en tegelijk frisse ervaring in de mond met toetsen van karamel en het bitterzoete van pompelmoes.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester 2015: 85,1%
Producent: Cacaosuyo
Gewicht: 70g
70% cacao
Variëteit: Piura (Criollo Porcelana)
Herkomst: Peru
Reen's
choice
;-)
Chocolatoa Costa Rica 75% Nahua Plantations Maleku Tribe
Chocolatoa Costa Rica 75% Nahua Plantations Maleku Tribe
€3.95
Diepe chocoladetoetsen en geroosterd brood. Vervolgens  kaneel, kruidnagel, framboos, braambes en limoen in de nasmaak.
Waarderingen:
  • 2016, International Chocolate Awards, Micro-batch, Plain/origin chocolate bars: BRONZE
Producent: Chocolatoa
Gewicht: 40g
75% cacao
Variëteit: Trinitario
Herkomst: Costa Rica
Chocolatoa Madagascar 80% Milot Plantation
Chocolatoa Madagascar 80% Milot Plantation
€3.60
Een forse aanzet met een subtiele aciditeit. Fruitige toetsen van bergamot , yuzu en kalamansi overheersen in de nasmaak.
Producent: Chocolatoa
Gewicht: 40g
80% cacao
Variëteit: Criollo-familie
Herkomst: Madagascar
Sold
out
Claudio Corallo 3 Loucuras de Cafés com Chocolate
Claudio Corallo 3 Loucuras de Cafés com Chocolate
€17.20
Geroosterde koffiebonen omhuld met 55% chocolade (3 zakjes met een andere varïeteit).

Claudio Corallo werkt al 4 decennia met cacao en koffie en in dit doosje komen die expertises allebei tot uiting. De drie variëteiten van Arabica bonen die op de Nova Moca verbouwd worden zijn hier omhuld met 55% chocolade.
Afkomstig van dezelfde plantage, en omhuld met de dezelfde chocolade en op dezelfde manier geroosterd. Toch zal je een apart smaakprofiel ontdekken voor elke soort.
Producent: Claudio Corallo
Gewicht: 160g
55% cacao
Variëteit:
Herkomst: Sao Tome
Claudio Corallo Chocolate Gengibre
Claudio Corallo Chocolate Gengibre
€16.50
70% chocolade met stukjes gekristailseerde gember. Een frisse smaak en fijn mondgevoel.  De unieke manier van smelten die typisch is voor alle chocolades van Corallo kom je ook hier tegen: de chocolade smelt niet en dan opeens heel snel.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester, 2015: 80,9%
Producent: Claudio Corallo
Gewicht: 160g
70% cacao
Variëteit: Forastero
Herkomst: Sao Tome
Claudio Corallo Chocolate Laranja
Claudio Corallo Chocolate Laranja
€16.50
De kleine stukjes gekristalliseerde appelsien zorgen al voor een mooi aroma bij het openen van de verpakking. Je vindt hier geen overvloed aan bitter of zoet, want de citrus-toetsen van het fruit en de noot-achtige toetsen van de chocolade zijn hier mooi in balans.
Producent: Claudio Corallo
Gewicht: 160g
70% cacao
Variëteit: Forastero
Herkomst: Sao Tome
Reen's
choice
;-)
Claudio Corallo Chocolate Pimenta & Flor De Sal
Claudio Corallo Chocolate Pimenta & Flor De Sal
€16.50
Een feest van smaken en aromas! De fleur de sel is onmiddellijk aanwezig in de aanzet en versterkt de smaken van de chocolade. Vervolgens komen de toetsen van de peper naar boven die de aardse tonen van de chocolade benadrukken.
Volgens Corallo zelf zou dit de beste chocolade zijn om te combineren met rode wijn.
Producent: Claudio Corallo
Gewicht: 160g
70% cacao
Variëteit: Forastero
Herkomst: Sao Tome
Claudio Corallo Sablé 80% com Açucar em Cristal
Claudio Corallo Sablé 80% com Açucar em Cristal
€16.50
De ruwe suikerkristallen breken de chocolade open en zorgen voor een zoete toets die contrasteert met de getrurfde, houtachtige toetsen van de chocolade. De textuur is geweldig.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester, 2015: 91%
Producent: Claudio Corallo
Gewicht: 160g
80% cacao
Variëteit: Forastero
Herkomst: Sao Tome
Claudio Corallo Soft 73,5% Com Nibs de Cacau
Claudio Corallo Soft 73,5% Com Nibs de Cacau
€16.50
De term ‘soft’ verwijst hier naar het contrast tussen de chocolade en de toegevoegde schilfers (‘nibs’). Zoals andere tabletten met toegevoegde nibs zorgt dit voor een extra toets van noten en hout. Hier vinden we ook rode bes, kruidnagel en vanille terug.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester, 2015: 90,75%
Producent: Claudio Corallo
Gewicht: 160g
73.5% cacao
Variëteit: Forastero
Herkomst: Sao Tome
Claudio Corallo Ubric 3 chocolate com Passas de Uva e Destilado de Moscatel Rosa
Claudio Corallo Ubric 3 chocolate com Passas de Uva e Destilado de Moscatel Rosa
€16.50
‘Ubriaco’ betekent ‘dronken’ in het Italiaans. De rozijnen in deze chocolade hebben 3 maanden gelegen in een distillaat van muskaat druiven.
De geroosterde en aardse tonen van de chocolade contrasteren mooi met het fruit.
Ideaal in combinatie met een dessertwijn aan het einde van een diner.
Producent: Claudio Corallo
Gewicht: 160g
70% cacao
Variëteit: Forastero
Herkomst: Sao Tome
Georgia Ramon Bio-Belize 70 %
Georgia Ramon  Bio-Belize 70 %
€3.90
Smelt heel langzaam en geeft zich pas stapje voor stapje vrij. Een aangename textuur - ietwat korrelig. Geroosterde toetsen van hout en smaken van mout en cassonade suiker. Heel lange en aangename nasmaak.
Producent: Georgia Ramon
Gewicht: 50g
70% cacao
Variëteit: Trinitario
Herkomst: Belize
Hoja Verde 72% Esmeraldas
Hoja Verde 72% Esmeraldas
€3.50
Een mooi hoogtepunt in de reeks van Hoja Verde's Esmeraldas serie. Het pallet opent met karamelachtige toetsen om over te gaan in vanille en tropisch fruit.
Voetnoot: hoewel van een totaal verschillende boon en van een totaal ander continent, is het resultaat van deze chocolade erg vergelijkbaar met het uitmuntende werk van Georgia Ramon's Ghana 70%
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester, 2015: 89,75%
Producent: Hoja Verde
Gewicht: 50g
72% cacao
Variëteit: Nacional
Herkomst: Ecuador
Hoja Verde 80% Esmeraldas
Hoja Verde 80% Esmeraldas
€3.50
Een frisse knapperige beet die plaats maakt voor een kruidige smaak met toetsen van geel fruit.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester: 86,5%
Producent: Hoja Verde
Gewicht: 50g
80% cacao
Variëteit: Nacional
Herkomst: Ecuador
Sold
out
Idilio 12imo Finca Torres
Idilio 12imo Finca Torres
€7.50
Vlakbij het slaperige koloniale dorp Choroni onder de spookachtige nevelwouden van het nationaal park vernoemd naar de Zwitserse bioloog Henry Pittier ligt de Finca Torres waar men exclusief voor Idilio teelt.
De lichte helling, het ideale klimaat en de passie van de eigenaar Vicente Fuentes voor zijn cacao brengt een uniek product voort.
Deze chocolade heeft een milde smaak, zelfs een beetje romig en een erg aangenaam mondgevoel. Complexe smaken van ondermeer rijpe vijgen, walnoot, hooi en koffie.
Waarderingen:
  • 2011, Academy of Chocolate: SILVER
  • The Chocolate Tester, 2015: 95%
Producent: Idilio
Gewicht: 80g
72% cacao
Variëteit: Criollo
Herkomst: Venezuela
Sold
out
Idilio 16xto Trinchera
Idilio 16xto Trinchera
€7.90
Het kleine dorpje Las Trincheras is gelegen in een vallei met steile hellingen en een eigen microklimaat, waar de cacao groeit in de schaduw van andere bomen.
Een licht-bittere toets maakt plaats voor de smaak van rijpe bananen, tropisch hout en vanille.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester, 2015: 84,9%
Producent: Idilio
Gewicht: 80g
74% cacao
Variëteit: Criollo
Herkomst: Venezuela
Sold
out
Idilio 1ero Porcelana Criollo Puro
Idilio 1ero Porcelana Criollo Puro
€7.90
De porcelana is de uiterst zeldzame en zuiverste variëteit van de Criollo. De bonen voor deze chocolade werden mild geroosterd en dit toont zich in de lichte bittertoets en de fijne aciditeit. Een romige en langdurige smelting in de mond. Toetsen van citrus en framboos.
Waarderingen:
  • 2013, Academy of Chocolate: BRONZE
  • The Chocolate Tester, 2015: 93,6%
Producent: Idilio
Gewicht: 80g
74% cacao
Variëteit: Criollo Porcelana
Herkomst: Venezuela
Sold
out
Idilio 2ndo Selección Amari Merideña
Idilio 2ndo Selección Amari Merideña
€7.50
Deze chocolade werd geproduceerd met cacao die afkomstig is van Sur del Lago. Een licht bittere toets in de aanzet en vervolgens een nasmaak van koffie, kaneel en zwarte bes.
Waarderingen:
  • 2011, Academy of Chocolate: GOLD
  • 2013, International Chocolate Awards: GOLD
  • The Chocolate Tester,2015: 92%
Producent: Idilio
Gewicht: 80g
72% cacao
Variëteit: Criollo
Herkomst: Venezuela
Idilio 4rto Carenero Urritia Superior
Idilio 4rto Carenero Urritia Superior
€5.90
Urrutia in Barlovento produceert bijzonder fijne Carenero Superior, een Trinitario variëteit waarvan de naam wordt toegeschreven aan de voormalige export haven Carenero.
Een aanzet van zacht geroosterde toetsen en een aangename smelting in de mond. De nasmaak doet denken aan exotisch fruit en vanille.
Waarderingen:
  • 2014, International Chocolate Awards: SILVER
  • 2015, Academy of Chocolate: BRONZE
  • The Chocolate Tester, 2015: 86,7%
Producent: Idilio
Gewicht: 80g
70% cacao
Variëteit: 
Trinitario Carenero Superior 
Herkomst: Venezuela
Sold
out
Idilio 5nto Cooperativa Amazonas
Idilio 5nto Cooperativa Amazonas
€5.90
De bovenloop van de Orinoco in het Venezolaanse Amazonegebied wordt algemeen beschouwd als een mogelijke oorsprong van de Criollo cacaosorten. Hier teelt de Cooperativa Amazonas deze zeer aromatische cacao. 
Dit is een donkere chocolade die eerder mild-bitter is met een aangenaam mondgevoel en een langzame smelting. Vooral de smaken en gedroogd fruit en koffie komen naar voor. Lichtjes geturfd.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester, 2015: 87,5%
Producent: Idilio
Gewicht: 80g
72% cacao
Variëteit: Criollo
Herkomst: Venezuela
Sold
out
Idilio 7imo Selección Cata Ocumare Cacaonibs
Idilio 7imo Selección Cata Ocumare Cacaonibs
€7.50
De Hacienda Cata produceert cacao samen met andere tropische vruchten nabij de Atlantische kust in Ocumare. De Criollo Ocumare zorgt voor een bijzondere smaak. Deze chocolade werd op smaak gebracht met schilfers ('nibs') afkomstig van dezelfde vruchten. We vinden er licht gebrande toetsen in terug van espresso, noten en gedroogd fruit.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester, 2015: 89,5%
Producent: Idilio
Gewicht: 80g
72% cacao
Variëteit: Criollo Ocumare
Herkomst: Venezuela
Sold
out
Idilio 8avo Carenero Urritia Superior Cacaonibs
Idilio 8avo Carenero Urritia Superior Cacaonibs
€5.90
Urrutia in Barlovento produceert bijzonder fijne Carenero Superior, een Trinitario variëteit waarvan de naam wordt toegeschreven aan de voormalige export haven Carenero.
Deze chocolade werd op smaak gebracht met schilfers ('nibs') afkomstig van dezelfde vruchten. Een aanzet van zacht geroosterde toetsen en een aangename smelting in de mond. De nasmaak doet denken aan exotisch fruit en vanille.
Producent: Idilio
Gewicht: 80g
70% cacao
Variëteit: Trinitario Carenero Superior 
Herkomst: Venezuela
Sold
out
Idilio 9eno Cooperativa Amazonas Cacaonibs
Idilio 9eno Cooperativa Amazonas Cacaonibs
€5.90
De bovenloop van de Orinoco in het Venezolaanse Amazonegebied wordt algemeen beschouwd als een mogelijke oorsprong van de Criollo cacaosorten. Hier teelt de Cooperativa Amazonas deze zeer aromatische cacao.
Deze chocolade werd op smaak gebracht met schilfers ('nibs') afkomstig van dezelfde vruchten. Dit is een donkere chocolade die eerder mild-bitter is met een aangenaam mondgevoel en een langzame smelting. Vooral de smaken en gedroogd fruit en koffie komen naar voor. Lichtjes geturfd.
Producent: Idilio
Gewicht: 80g
72% cacao
Variëteit: Criollo
Herkomst: Venezuela
Sold
out
Marou Ba Ria 76%
Marou Ba Ria 76%
€6.75
Een fruitige chocolade met een sterke smaak. Toetsen van tropisch fruit en kaneel. 

Waarderingen:
  • The Chocolate Tester, 2015: 82,5%
Producent: Marou
Gewicht: 80g
76% cacao
Variëteit: Trinitario
Herkomst: Viëtnam
Sold
out
Marou Ben Tre 78%
Marou Ben Tre 78%
€6.75
Een intense chocolade met een aciditeit die je kan vergelijken met een sterke kop espresso. 
Een fruitige koffietoets blijft lang hangen, samen met lichte toetsen van sesam en kaneel.

Waarderingen:

  • 2013, Academy of Chocolate - Best Dark Chocolate Bean-to-Bar: BRONZE
  • The Chocolate Tester, 2015: 82,8%
Producent: Marou
Gewicht: 80g
78% cacao
Variëteit:
Herkomst: Viëtnam
Sold
out
Marou Dak Lak 70%
Marou Dak Lak 70%
€6.75
In whisky-termen zouden we spreken van een 'licht-geturfde'. Daarnaast overheerst vooral het aroma van citrusvruchten.

Waarderingen:
  • The Chocolate Tester, 2015: 80,5%
Producent: Marou
Gewicht: 80g
70% cacao
Variëteit:
Herkomst: Viëtnam
Sold
out
Marou Dong Nai 72%
Marou Dong Nai 72%
€6.75
Fris en kruidig. Zo kan je deze chocolade het best omschrijven. De bittere en gebrande toetsen komen pas helemaal op het einde.

Producent: Marou
Gewicht: 80g
72% cacao
Variëteit:
Herkomst: Viëtnam
Sold
out
Marou Heart of Darkness 85%
Marou Heart of Darkness 85%
€6.75
Verrassend zacht en fruitig voor het hoge cacaopercentage. Met een lange 'afdronk' om het in wijntermen te zeggen. Vooral de aroma's van kokos en honing overheersen.

Producent: Marou
Gewicht: 80g
85% cacao
Variëteit:
Herkomst: Viëtnam
Sold
out
Marou Lam Dong 74%
Marou Lam Dong 74%
€6.75
De zachtste uit het Marou assortiment. Hoewel de aciditeit, die kenmerkend is voor Marou, nog aanwezig is, word je hier vooral verrast door het snelle smelten van de chocolade en de toetsen van geroosterde amandelen.

Waarderingen:
  • The Chocolate Tester, 2015: 84,6%
Producent: Marou
Gewicht: 80g
74% cacao
Variëteit:
Herkomst: Viëtnam
Sold
out
Marou Tien Giang 70%
Marou Tien Giang 70%
€6.75

Een lichte aciditeit en een beetje turf en humus. Dit maakt deze chocolade pittig. Hier blijf je van degusteren.

Waarderingen:

  • 2015, International Chocolate Awards, Plain origin: SILVER
  • 2013, Academy of Chocolate - Best Dark Chocolate Bean-to-Bar: SILVER
  • The Chocolate Tester 2015: 80,30%
Producent: Marou
Gewicht: 80g
70% cacao
Variëteit:
Herkomst: Viëtnam
Marou Tien Giang wallpaper 80%
Marou Tien Giang wallpaper 80%
€6.75
Topchocolade! Je zou hier, omwille van het hoge cacaopercentage een bitterheid verwachten die je mond doet samentrekken. Het tegendeel is waar. Een zachte evenwichtige aanzet geeft een pallet vrij van fruitige en koffie-achtige toetsen om dan te finishen in een nasmaak die heel duidelijk de eigenheid van cacaoboon naar voor doet komen. 

Producent: Marou
Gewicht: 80g
80% cacao
Variëteit: Trinitario
Herkomst: Viëtnam
Sold
out
Marou Treasure Island 75%
Marou Treasure Island 75%
€6.75
Bij de aanzet lijkt het wel of je van een graanjenever hebt genipt. Een ietwat ruwe graansmaak blijft lang hangen en wordt aangevuld met een aangename aciditeit die zo typisch is voor de chocolades van Marou.

Producent: Marou
Gewicht: 80g
75% cacao
Variëteit:
Herkomst: Viëtnam
Mi Joya Colombia White 36%
Mi Joya Colombia White 36%
€6.50
De enige witte chocolade in ons bean-to-bar gamma. Je wordt onmiddellijk verrast door een frisse aanzet, gevolgd door toetsen van vanille. In de nasmaak ontwaar je zelfs toetsen van koffie.
Producent: Mi Joya
Gewicht: 75g
36% cacaoboter
Variëteit: 
Herkomst: Colombia
Reen's
choice
;-)
Mi Joya Cuba Baracoa 72%
Mi Joya Cuba Baracoa 72%
€6.50
Opgepast: omwille van de geldende exportbeperkingen voor producten die afkomstig zijn uit Cuba is het ons verboden om deze producten te verzenden. Deze kunnen enkel in de winkel verkregen worden.
De Baracoa regio bevindt zich in het zuidwesten van Cuba. Men teelt er een zeldzame inheemse variëteit van de trinitario-boon. Heel fris-bitter in de aanzet met intense smaken en aangename zuren van gedroogd fruit. Een licht-geturfde finish, zonder het geheel uit balans te halen.  Net zoals andere Cuba-chocolades een mooie tablet om te combineren met een licht-geturfde whisky.
Producent: Mi Joya
Gewicht: 75g
72% cacao
Variëteit: Trinitario
Herkomst: Cuba
Mi Joya Venezuela Ocumare 72%
Mi Joya Venezuela Ocumare 72%
€6.50
Deze chocolade met bonen van nabij de Atlantische kust in Ocumare zorgt voor een bijzondere smaak. We vinden er licht gebrande toetsen in terug van espresso, noten en gedroogd fruit.
    Producent: Mi Joya
    Gewicht: 75g
    72% cacao
    Variëteit: Trinitario
    Herkomst: Venezuela
    Morin Tablette Noir Colombie 70%
    Morin Tablette Noir Colombie 70%
    €5.50
    Je wordt onmiddellijk verrast door een frisse aanzet van limoen en pompelmoes. Een mooie balans tussen aciditeit en fris-bitter. In de nasmaak vind je romige toetsen terug van karamel en toffee.
    Producent: Morin
    Gewicht: 100g
    70% cacao
    Variëteit: Trinitario
    Herkomst: Colombia
    Morin Tablette Noir Costa Rica 70%
    Morin Tablette Noir Costa Rica 70%
    €5.50
    Heel aromatische chocolade die alles heeft van een goede koffie: de geuren, de aciditeit en het geroosterde karakter. In de nasmaak bijven vooral toetsen van geroosterde sesam hangen.
    Producent: Morin
    Gewicht: 100g
    70% cacao
    Variëteit: Trinitario
    Herkomst: Costa Rica
    Reen's
    choice
    ;-)
    Morin Tablette Noir Cuba 70%
    Morin Tablette Noir Cuba 70%
    €5.50
    Opgepast: omwille van de geldende exportbeperkingen voor producten die afkomstig zijn uit Cuba is het ons verboden om deze producten te verzenden. Deze kunnen enkel in de winkel verkregen worden.
    Chocolade met een ontegensprekelijk Cubaans karakter. Heel fris-bitter in de aanzet met intense smaken van tabak, leder en humus. Volgens ons is dit dè ideale chocolade om te combineren met een licht-geturfde whisky.
    Waarderingen:
    • The Chocolate Tester, 2015: 82%
    Producent: Morin
    Gewicht: 100g
    70% cacao
    Variëteit:
    Herkomst: Cuba
    Morin Tablette Noir Madagascar 70%
    Morin Tablette Noir Madagascar 70%
    €5.50
    Een mild-bittere chocolade met fruitige toetsen en een aangenaam mondgevoel. Geroosterde toetsen in de nasmaak.
    Waarderingen:
    • The Chocolate Tester, 2015: 91,6%
    Producent: Morin
    Gewicht: 100g
    70% cacao
    Variëteit: Criollo en Trinitario
    Herkomst: Madagascar
    Morin Tablette Noir Papouasie Nouvelle Guinée 70%
    Morin Tablette Noir Papouasie Nouvelle Guinée 70%
    €5.50
    Knapperig en fris-bitter met uitgesproken smaken van nootmuskaat, steranijs (drop) en hop zoals je soms bij extra gehopte speciaalbieren terugvindt. Trouwens... misschien eens te proberen bij een extra gehopt bier?
    Waarderingen:
    • The Chocolate Tester, 2015: 84,5%
    Producent: Morin
    Gewicht: 100g
    70% cacao
    Variëteit: Criollo, Forastero Amelonado, Trinitario
    Herkomst: Papoea-Nieuw-Guinea
    Morin Tablette Noir Pérou Toumi 70%
    Morin Tablette Noir Pérou Toumi 70%
    €5.50
    Geen sprake van bitter in deze chocolade; enkele edele toetsen van karamel, cacao en koffie-met-melk. Toetsen van kaneel in de nasmaak.
    Producent: Morin
    Gewicht: 100g
    70% cacao
    Variëteit: Trinitario, Forastero
    Herkomst: Peru
    Sold
    out
    Pump Street Bakery Ecuador Hacienda Limon 75%
    Pump Street Bakery Ecuador Hacienda Limon 75%
    €8.80
    Een karaktervolle chocolade met de Pump Street Bakery signatuur. Romige karamel-achtige toetsen worden afgewisseld met koffiesmaken en honing.
    Waarderingen:
    • 2015, Academy of Chocolate 2015 - Best Packaging - Silver
      Producent: Pump Street Bakery
      Gewicht: 70g
      75% cacao
      Variëteit: Forastero Arriba
      Herkomst: Ecuador
      Sold
      out
      Pump Street Bakery Ecuador Hacienda Limon 85%
      Pump Street Bakery Ecuador Hacienda Limon 85%
      €8.80
      Een erg smaakvolle bean-to-bar chocolade van een hoog cacaopercentage. Hier vind je opnieuw de signatuur van Pump Street Bakery in terug: de geur, de frisse knapperigheid van de chocolade en de mooie smelting.
        Producent: Pump Street Bakery
        Gewicht: 70g
        85% cacao
        Variëteit: Forastero Arriba
        Herkomst: Ecuador
        Sold
        out
        Pump Street Bakery Grenada 70%
        Pump Street Bakery Grenada 70%
        €9.80
        Bij Pump Street Bakery zijn ze terecht trots op de enige 'Crayfish Bay single estate' tablet in de wereld. De bonen van deze plantage hebben een uitgesproken aroma van zwarte bes en florale ondertonen.
        Fris in de aanzet met een nasmaak van karamel en citrus.
        Waarderingen:
        • 2015, International Chocolate Awards - Micro Batch Single Origin Dark Chocolate - European GOLD
        • 2015, International Chocolate Awards - Micro Batch Single Origin Dark Chocolate - World SILVER
        • 2015, International Chocolate Awards - Micro Batch Single Origin Dark Chocolate - UK National Dark Chocolate GOLD
        • 2015, Academy of Chocolate - Best Dark Chocolate Bean-To-Bar under 80% - Silver
        • 2015, Great Taste Awards: GOLD 2 stars
        • The Chocolate Tester, 2015: 89,6%

         

        Producent: Pump Street Bakery
        Gewicht: 70g
        70% cacao
        Variëteit:  Trinitario
        Herkomst: Grenada
        Sold
        out
        Pump Street Bakery Honduras 80%
        Pump Street Bakery Honduras 80%
        €8.80
        Verrassend zoet voor een chocolade met zo'n hoog percentage cacaomassa . Een prachtig smakenpallet dat varieert van kandijstroop tot piment met fruitige toetsen.
        Waarderingen:
        • 2015, Academy of Chocolate - Best Dark Chocolate Bean-To-Bar Over 80%: SILVER
        Producent: Pump Street Bakery
        Gewicht: 70g
        80% cacao
        Variëteit:
        Herkomst: Honduras
        Pump Street Bakery Jamaica 75%
        Pump Street Bakery Jamaica 75%
        €8.80
        Een verbluffende chocolade uit Jamaica.  De geur die je tegemoet komt bij het openen van de verpakking is erg fruitig en aangenaam.
        Een heldere kleur en een fris mondgevoel met in het begin toetsen van framboos en zwarte bes. Wanneer de chocolade verder smelt komen er rijkere toetsen van honing en rum vrij. Erg toepasselijk voor dit eiland.
         
        Producent: Pump Street Bakery
        Gewicht: 70g
        75% cacao
        Variëteit:  Trinitario
        Herkomst: Jamaica
        Sold
        out
        Pump Street Bakery Madagascar 72%
        Pump Street Bakery Madagascar 72%
        €8.80
        De bonen voor deze chocolade zijn afkomstig van plantages van Bertil Akesson uit de Sambirano-vallei. Toch merk je dat Pump Street Bakery er zijn eigen signatuur in legt. Voornamelijk de citrustoetsen en een - voor Madagascar - lage aciditeit. Ook smaken van rood fruit komen mooi naar voor.
        Waarderingen:
        • 2015, The Chocolate Tester: 86,20%
          Producent: Pump Street Bakery
          Gewicht: 70g
          72% cacao
          Variëteit: 
          Herkomst: Madagascar
          Sold
          out
          Pump Street Bakery Madagascar 74% Criollo Akesson's Organic Estate 2015
          Pump Street Bakery Madagascar 74% Criollo Akesson's Organic Estate 2015
          €8.80
          Dit is een absolute special edition van de zeldzame Criollo boon afkomstig van Akesson's Organic Estate in Madagascar. Een lichtgekleurde chocolade met een rozige schijn zorgt voor een romige aanzet. Vervolgens wordt je verrast door een frisse smaken die typisch zijn voor Madagascar: rood fruit (framboos), een beetje citrus en groene toetsen (gras).
          Waarderingen:
          • 2015, International Chocolate Awards - Micro Batch Single Origin Milk Chocolate - World Bronze
          • 2015, International Chocolate Awards - Micro Batch Single Origin Milk Chocolate - European Silver
          • 2015, Academy of Chocolate - Best Dark Chocolate Bean-To-Bar under 80% - Silver
          • 2015, Great Taste Awards - 3 Gold Stars
            Producent: Pump Street Bakery
            Gewicht: 70g
            72% cacao
            Variëteit: Criollo
            Herkomst: Madagascar