C-Amaro Sao Tome 78%
C-Amaro Sao Tome 78%
€8.95
Aangenaam bitter en verrassende aciditeit. Tonen van champignons, vijgen, vanille en groene olijven.
Doosje van 12 afzonderlijk verpakte mignonettes.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester 2015: 84,3%
Producent: C-Amaro
Gewicht: 60g
78% cacao
Variëteit: Forastero
Herkomst: Sao Tome
Claudio Corallo 3 Loucuras de Cafés com Chocolate
Claudio Corallo 3 Loucuras de Cafés com Chocolate
€17.20
Geroosterde koffiebonen omhuld met 55% chocolade (3 zakjes met een andere varïeteit).

Claudio Corallo werkt al 4 decennia met cacao en koffie en in dit doosje komen die expertises allebei tot uiting. De drie variëteiten van Arabica bonen die op de Nova Moca verbouwd worden zijn hier omhuld met 55% chocolade.
Afkomstig van dezelfde plantage, en omhuld met de dezelfde chocolade en op dezelfde manier geroosterd. Toch zal je een apart smaakprofiel ontdekken voor elke soort.
Producent: Claudio Corallo
Gewicht: 160g
55% cacao
Variëteit:
Herkomst: Sao Tome
Claudio Corallo Chocolate Gengibre
Claudio Corallo Chocolate Gengibre
€16.50
70% chocolade met stukjes gekristailseerde gember. Een frisse smaak en fijn mondgevoel.  De unieke manier van smelten die typisch is voor alle chocolades van Corallo kom je ook hier tegen: de chocolade smelt niet en dan opeens heel snel.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester, 2015: 80,9%
Producent: Claudio Corallo
Gewicht: 160g
70% cacao
Variëteit: Forastero
Herkomst: Sao Tome
Claudio Corallo Chocolate Laranja
Claudio Corallo Chocolate Laranja
€16.50
De kleine stukjes gekristalliseerde appelsien zorgen al voor een mooi aroma bij het openen van de verpakking. Je vindt hier geen overvloed aan bitter of zoet, want de citrus-toetsen van het fruit en de noot-achtige toetsen van de chocolade zijn hier mooi in balans.
Producent: Claudio Corallo
Gewicht: 160g
70% cacao
Variëteit: Forastero
Herkomst: Sao Tome
Reen's
choice
;-)
Claudio Corallo Chocolate Pimenta & Flor De Sal
Claudio Corallo Chocolate Pimenta & Flor De Sal
€16.50
Een feest van smaken en aromas! De fleur de sel is onmiddellijk aanwezig in de aanzet en versterkt de smaken van de chocolade. Vervolgens komen de toetsen van de peper naar boven die de aardse tonen van de chocolade benadrukken.
Volgens Corallo zelf zou dit de beste chocolade zijn om te combineren met rode wijn.
Producent: Claudio Corallo
Gewicht: 160g
70% cacao
Variëteit: Forastero
Herkomst: Sao Tome
Claudio Corallo Sablé 80% com Açucar em Cristal
Claudio Corallo Sablé 80% com Açucar em Cristal
€16.50
De ruwe suikerkristallen breken de chocolade open en zorgen voor een zoete toets die contrasteert met de getrurfde, houtachtige toetsen van de chocolade. De textuur is geweldig.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester, 2015: 91%
Producent: Claudio Corallo
Gewicht: 160g
80% cacao
Variëteit: Forastero
Herkomst: Sao Tome
Claudio Corallo Soft 73,5% Com Nibs de Cacau
Claudio Corallo Soft 73,5% Com Nibs de Cacau
€16.50
De term ‘soft’ verwijst hier naar het contrast tussen de chocolade en de toegevoegde schilfers (‘nibs’). Zoals andere tabletten met toegevoegde nibs zorgt dit voor een extra toets van noten en hout. Hier vinden we ook rode bes, kruidnagel en vanille terug.
Waarderingen:
  • The Chocolate Tester, 2015: 90,75%
Producent: Claudio Corallo
Gewicht: 160g
73.5% cacao
Variëteit: Forastero
Herkomst: Sao Tome
Claudio Corallo Ubric 3 chocolate com Passas de Uva e Destilado de Moscatel Rosa
Claudio Corallo Ubric 3 chocolate com Passas de Uva e Destilado de Moscatel Rosa
€16.50
‘Ubriaco’ betekent ‘dronken’ in het Italiaans. De rozijnen in deze chocolade hebben 3 maanden gelegen in een distillaat van muskaat druiven.
De geroosterde en aardse tonen van de chocolade contrasteren mooi met het fruit.
Ideaal in combinatie met een dessertwijn aan het einde van een diner.
Producent: Claudio Corallo
Gewicht: 160g
70% cacao
Variëteit: Forastero
Herkomst: Sao Tome