Jamaica 75% van Pump Street Bakery: de Usain Bolt van bean-to-bar?
Maak kennis met een verbluffend smaakvolle en verfijnde chocolade. Nu voor het eerst beschikbaar bij ons: Pump Street's Jamaica 75% tabletten!
Deze zomer maakten we een korte stop bij onze vrienden van Pump Street Bakery in het pittoreske Suffolk, aan de Oostkust van Engeland. We werden er hartelijk onthaald en konden er getuige zijn van de kleinschaligheid en zorgvuldigheid waarmee ze te werk gaan.
We hadden het geluk om de eerste batches van Jamaica 75% te kunnen proeven en mee te nemen naar huis. Een verbluffende chocolade, waar we meteen voor vielen.
In het zuidoosten van Jamaica bevindt zich de Bachelor’s Hall Estate. Het gebied wordt uitgebaat en bewerkt door Desmond Jadusingh.
Zelf omschrijft hij het proces van oogsten, fermeteren en drogen van de bonen als ’40 per cent textbook, 40 per cent experimentation and 20 per cent sheer luck’. Al gauw bleek dat deze man een echt voorbeeld werd voor andere telers op het eiland.
Wij zijn alleszins blij dat deze uitzonderlijke cacao in de handen is beland van makers die er met veel respect, vakmanschap en geduld mee omspringen. De Pump Street Bakery tabletten zijn pas sinds deze zomer beschikbaar en hebben bijgevolg het wedstrijdencircuit nog niet doorlopen.
Wanneer je dit meesterwerk proeft, zal je het met ons eens zijn dat deze tabletten een Usain Bolt effect zullen hebben op de klassementen.
Proefnotities:
De geur die je tegemoet komt bij het openen van de verpakking is erg fruitig en aangenaam.
Een heldere kleur en een fris mondgevoel met in het begin toetsen van framboos en zwarte bes. Wanneer de chocolade verder smelt komen er rijkere toetsen van honing en rum vrij. Erg toepasselijk voor dit eiland.
Comments
0 Comments