Vergeet honing en citroen! Chocolade is beste hoestmiddel
Vergeet hoestdrankjes! Het enige medicijn dat écht werkt bij een vervelende hoestbui is chocolade. Zo blijkt uit een recente Europese studie.
Volgens professor Alyn Morice van de Universiteit van Hull is chocolade veruit het beste middel tegen hoest. Morice mag zich gerust hoestexpert noemen. Hij staat aan het hoofd van de eerste hoest-kliniek in het Verenigd Koninkrijk en van de European Respiratory Society.
De recente resultaten van het grootste Europese onderzoek naar hoest-remedies, de zogenaamde ROCOCO-studie, toont aan dat cacao-gebaseerde middelen beter zijn tegen de hoest dan alle andere middelen. Bij de 163 patiënten die deelnamen aan de studie was een verbetering merkbaar binnen twee dagen.
Speciale drankjes, honing en citroen zijn lapmiddelen, aldus professor Morice. De structuur en kleverigheid van chocolade zorgt ervoor dat de zenuwuiteinden beter afgedekt worden dan andere hoestonderdrukkende bestanddelen. Dat betekent dat ze niet meer worden geprikkeld en een hoestbui veroorzaken.
Maar ook de farmacologische eigenschappen van cacao hebben een kalmerend effect op hoestprikkels, zo blijkt uit een eerdere studie van het Imperial College in Londen. Daar ontdekte men dat theobromine cacao effectiever zou zijn dan codeïne voor het onderdrukken van hoestprikkels. Theobromine is het chemische hoofdbestanddeel van pure chocolade.
Bron: http://www.dailymail.co.uk/health/article-3384154/Never-mind-honey-lemon-best-cure-cough-CHOCOLATE-Leading-professor-busts-common-cough-myths.html
Comments
0 Comments